En af de tydelige og hyppigste tegn på, at en kvinde er kommet i overgangsalderen, er såkaldte hedeture, dvs. anfald af pludselig varme.

Hedeturene forekommer helt uafhængigt af situationen og mærkes ved, at kropstemperaturen stiger. Derudover bliver man varm og svedig, specielt i ansigtet, på halsen og på ryggen.

Sædvanligvis forekommer også hedeture, hvor man sveder fra alle kroppens porer, fordi kroppen ønsker at sænke temperaturen. Heldigvis varer de sjældent mere en nogle få minutter, men kan forekomme flere gange i timen.

Hvad er overgangsalderen?
Overgangsalderen er en normal hormonel omstillingsfase, som indtræffer hos alle kvinder, sædvanligvis i 50-års alderen, men det kan variere meget og indtræffe på forskellige tidspunkter. Man mener, at overgangsalderen, også kaldet klimakteriet eller menopausen, skyldes, at æggene i æggestokkene er ved at slippe op, og at æggestokkene derfor ikke længere stimuleres af hjernens hormonelle signaler. Det betyder, at de stopper med at producere de to kvindelige kønshormoner, østrogen og progesteron.

Det kan dæmpes
Hvis du er kommet i overgangsalderen og er plaget af både hedeture og svedeture, bør du tage en snak med din læge. Det er muligt at få hjælp til at dæmpe den fase, som kroppen nu går igennem. Derudover er det en god idé at bære tøj, som ikke er tætsiddende og gerne i naturmaterialer med god åndbarhed. Brug STOP 24 på områder, hvor du mener, det er hensigtsmæssigt for dig, hvad enten det er roll-on eller creme. Da alle kvinder reagerer forskelligt i denne fase, må man næsten bare prøve sig lidt frem.

STOP 24 hjælper til
STOP 24 tager dine udfordringer med at svede alvorligt. Alle vores produkter har forskellige funktioner for at dække forskellige behov. Læs produktbeskrivelsen og brugsanvisningen grundigt igennem for at opnå den bedst mulige effekt.

STOP 24-serien, som omfatter roll-on, spray, creme, fodcreme og strong, er udviklet i samarbejde med forskere og læger. Vores produkter har bidraget til, at mange har fået en nemmere hverdag.

Sådan bruger du STOP 24

  • For at opnå den bedste effekt skal STOP 24 påføres på ren og tør hud om aftenen og have lov at virke natten over
  • Vask af med vand og sæbe næste morgen. Effekten reduceres ikke ved brusebad eller karbad morgenen efter
  • Den bedste effekt opnås efter 4-5 dages brug
  • Påfør ikke STOP 24 på sår eller ømfindtlig hud

Kontakt læge

  • Hvis du har prøvet almindelige råd for god kropshygiejne, uden at dette hjælper
  • Hvis du har prøvet håndkøbslægemidler som f.eks. STOP 24, og dette ikke hjælpe
  • Hvis svedproblemet er så kraftigt, at det hæmmer dig
  • Vedvarende og plagsom svedproduktion hos voksne om natten gennem længere tid