Nogle sveder næsten overhovedet ikke, mens andre kan blive fugtige gennem flere lag tøj eller så svedige, at det drypper fra hænderne. Overlæge Carl Swartling ved Svedeklinikken i Oslo forklarer hvorfor.

– Svaret i de allerfleste tilfælde er ”termostaten” i hjernen, som reagerer for meget på forskellige signaler som for eksempel varme. Det resulterer i et øget antal impulser, som sendes fra ”termostaten” til kroppens svedkirtler, hvilket medfører hyperhidros, navnet på symptomet, fortæller Carl Swartling.

Hjælp til de allerfleste
Takket være gode egenbehandlingsprodukter og avanceret hospitalsbehandling kan de allerfleste med ekstreme svedproblemer få hjælp til deres udfordringer og leve et liv, hvor sved ikke begrænser dem i hverdagen.

– Det positive er, at der er effektiv hjælp at få, både på apoteket og i form af specialiserede svedprodukter. Prøv først en antiperspirant eller et præparat med aluminiumklorid. Hvis det ikke hjælper i løbet af nogle uger, kan det være tid til at gå skridtet videre til behandling med botulinumtoxin. Det er vældig effektivt for de fleste, siger Carl Swartling.

Bivirkninger i sjældne tilfælde
Midlet injiceres med tynde nåle i et firkantmønster på det område, hvor sveden opstår, og et par dage senere ophører sveden eller mindskes markant. Sædvanligvis oplever man ingen bivirkninger.

Stop24 er et godt alternativ for de fleste, som plages af ekstrem svedproduktion.

STOP 24 hjælper til
STOP 24 tager dine udfordringer med at svede alvorligt. Alle vores produkter har forskellige funktioner for at dække forskellige behov. Læs produktbeskrivelsen og brugsanvisningen grundigt igennem for at opnå den bedst mulige effekt.

STOP 24-serien, som omfatter roll-on, spray, creme, fodcreme og strong, er udviklet i samarbejde med forskere og læger. Vores produkter har bidraget til, at mange har fået en nemmere hverdag.

Sådan bruger du STOP 24

  • For at opnå den bedste effekt skal STOP 24 påføres på ren og tør hud om aftenen og have lov at virke natten over
  • Vask af med vand og sæbe næste morgen. Effekten reduceres ikke ved brusebad eller karbad morgenen efter
  • Den bedste effekt opnås efter 4-5 dages brug
  • Påfør ikke STOP 24 på sår eller ømfindtlig hud

Kontakt læge

  • Hvis du har prøvet almindelige råd for god kropshygiejne, uden at dette hjælper
  • Hvis du har prøvet håndkøbslægemidler som f.eks. STOP 24, og dette ikke hjælpe
  • Hvis svedproblemet er så kraftigt, at det hæmmer dig
  • Vedvarende og plagsom svedproduktion hos voksne om natten gennem længere tid