Der er tre hovedårsager til, at vi sveder, og den mest almindelige og kendte er, fordi kroppen skal undgå overophedning ved træning eller anden hård fysisk aktivitet.

Men vi sveder også i forbindelse med stress, nervøsitet, sygdom eller indtagelse af medicin eller af en tredje årsag: på grund af hormonel aktivitet som pubertet, graviditet og overgangsalder.

At svede på grund af anstrengelse, varme og stress er kroppens måde at regulere kropstemperaturen på og at give et bedre greb med hænder og fødder. Mængden af sved påvirkes i høj grad af individuelle faktorer som sygdom, brug af medicin, hormonelle aktiviteter og sindsstemning. For de allerfleste er sved ikke noget, som påvirker hverdagen i større udstrækning, men mange er hårdt ramt af svedproblemer.

Hvad kan man gøre?
Et dagligt brusebad fjerner bakterier på huden, og dermed forhindres uønsket kropslugt. Tør kroppen og specielt fødderne godt efter badet. Brug sokker, sko og tøj af naturlige materialer. Skift sko regelmæssigt, hvis du er meget plaget af fodsved, så skoene luftes godt igennem mellem brugen.

Mad og drikke er også faktorer, som kan påvirke sved og kropslugt. Koffeinholdige drikkevarer, hvidløg og andre stærke krydderier bør i så fald undgås eller reduceres.

Brug antiperspirant!
Deodorant kamuflerer svedlugten for at mindske eventuelle ubehageligheder. Antiperspiranter indeholder mikroniserede aluminiumssalte, som skaber en mekanisk barriere i den yderste del af svedkanalen. Sveden kommer derfor ikke ud lokalt på hudens overflade, men ledes ud gennem svedkirtlerne andre steder på kroppen. Svedmængden reduceres lokalt. Det mindsker både våde pletter på tøjet og uønsket lugt. Tjek, at det, du bruger, er rigtigt i forhold til dit behov.

STOP 24 hjælper til
STOP 24 tager dine udfordringer med at svede alvorligt. Alle vores produkter har forskellige funktioner for at dække forskellige behov. Læs produktbeskrivelsen og brugsanvisningen grundigt igennem for at opnå den bedst mulige effekt.

STOP 24-serien, som omfatter roll-on, spray, creme, fodcreme og strong, er udviklet i samarbejde med forskere og læger. Vores produkter har bidraget til, at mange har fået en nemmere hverdag.

Sådan bruger du STOP 24

  • For at opnå den bedste effekt skal STOP 24 påføres på ren og tør hud om aftenen og have lov at virke natten over
  • Vask af med vand og sæbe næste morgen. Effekten reduceres ikke ved brusebad eller karbad morgenen efter
  • Den bedste effekt opnås efter 4-5 dages brug
  • Påfør ikke STOP 24 på sår eller ømfindtlig hud

Kontakt læge

  • Hvis du har prøvet almindelige råd for god kropshygiejne, uden at dette hjælper
  • Hvis du har prøvet håndkøbslægemidler som f.eks. STOP 24, og dette ikke hjælpe
  • Hvis svedproblemet er så kraftigt, at det hæmmer dig
  • Vedvarende og plagsom svedproduktion hos voksne om natten gennem længere tid